subota, 31. srpnja 2010.

Romantična stolica


Neuglednu drvenu stolicu koja je tko zna kada izgubila naslon, slučajno sam spasila sudbine zvane kontejner i zamolila njezinu vlasnicu da mi dozvoli da se malo poigram bojicama (ako joj se ne svidi, kontejner je jako blizu....). Pogledajte mali tutorijal kako ukrasiti stolicu uz ispijanje tri poslijepodnevne kavice. E, da, njezina ponosna vlasnica ne razmišlja više o kontejneru...


Stolicu sam lagano pobrusila brusnim papirom (imale smo samo br. 200).













Kitom za drvo popunila sam rupe od nekadašnjeg naslona. Koristila sam brzosušeći jednokomponentni kit koji je suh nakon 20 minuta. (za finiju obradu treba čekati nekoliko sati).





Nakon što sam spužvicom lagano utrljala smeđu boju na cijelu površinu stolice, pristupile smo ispijanju prve kavice... Stolica se sušila na suncu, čini mi se da je boja bila suha za nekoliko minuta.

Kao čipkastu podlogu iskoristila sam zavjesicu iz wc-a.... Preko čvrsto napete čipke razvukla sam tanki sloj kita za drvo. Kit je bio jako suh, uf, nedostajala mi je moja strukturna pastica... Sušilo za kosu ubrzalo je postupak sušenja...



Uz drugu kavicu: diskretna šablona i bež akrilna boja... Malo craclea i opet bež akril... Nakon toga bitumen i lagani sloj laka i, opet, treća kavica... Nije loše, a najzadovoljnija je ponosna vlasnica...

Broj komentara: 11:

  1. Lijep si se ti igrala u pauzi za ispijanje kavice, svaka čast!:)
    Lijep pozdrav i pusa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, Zondra, i još sam i uživala...

    OdgovoriIzbriši
  3. savršen make over,svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  4. makeover i kava, pa di ćeš bolje!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hola Eda, qué cambio! Me gusta mucho esta decoración.
    Besos,
    Sandra

    OdgovoriIzbriši
  6. E pa ti što napraviš čudo,ovo je stvarno super,ma ja sam oduševljena,a mogu misliti tek vlasnica stolice. I to sa zavjesom,svaka čast!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala, cure, na lijepim riječima (sad znate koliko volim kavu, nesicu sa mlijekom, tada mi najbolje ideje padaju na pamet...)

    Gracias, Sandra, por visitar mi blog, siempre tienes algunas palabritas bonitas para mi...

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlican makeover stolice, jednostavno je prekrasnaaaaa:)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Ajme meni. Ovo je fenomenalno. Kakva preobrazba. Odličan spoj tehnika i boja. Još jednom, fenomenalno :)) Mogu misliti kako je kontejner omdah "izletio" iz priče. Tako treba!

    OdgovoriIzbriši
  10. Vrlo lepo i kreativno, najveca ocena ideji o ukrasavanju :)Mnoge se stvari mogu spasiti kontejnera uz malo maste

    OdgovoriIzbriši
  11. Ne volim cipkane i heklane stvari na regalima, policama i sl. Ali u svakoj drugoj primeni, naprosto ozive, kao i tvoja stolica. Vrlo, vrlo lepo i inspirativno.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...