ponedjeljak, 19. srpnja 2010.

Što uraditi s ostacima zidnih keramičkih pločica? 1. dio



Preuređivali ste kuhinju ili kupaonicu i ostalo vam je keramičkih pločica? Pospremite nekoliko komada u slučaju da vam zatreba za neke sitnije popravke, a ostatke upotrijebite za jednostavni remake stola ili komode.



Jednostavan Ikein stolić crne boje pretvoren je u elegantni detalj uz pomoć silikona, zidnih keramičkih pločica i akrilne boje za keramiku. Motiv je prilagođen detalju sa zavjesa, presvlaka i sobnih jastučića, oslikan žutom, crnom i srebrenom bojom i zapečen u pećnici, sukladno uputama proizvođača.
Na keramičke pločice oslikajte željeni motiv i fiksirajte u pećnici. Pločice zatim posložite na površinu stolića ili komode. Olovkom ocrtajte konture pa silikonskim pištoljem krenite lijepiti od ruba površine, vodeći računa da ne ostavljate razmak između pločica. Umjesto silikona možete koristiti i klasično ljepilo za pločice. Ukupan dojam upotpunila sam keramičkom zdjelom na koju sam oslikala cvijetne motive uz motiv čipke.


Broj komentara: 8:

  1. Prekrasno izgleda, jednostavno i efektno, bravo:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala svima na lijepim komentarima...

    OdgovoriIzbriši
  3. stol izgleda prva liga! ja sam lijepila ljepilom za pločice i zaključak je da ako stol nema povišeni rub ili se ne stavi lajsna, pločice će držati samo neko vrijeme...mislim da je slikon puno bolja opcija...

    OdgovoriIzbriši
  4. Tanema, ja sam na jedan stol lijepila pločice silikonom prije četiri godine, zaista se dosta koristi i nisam primijetila da se pločice odljepljuju (uf, nadam se da i neće)...

    OdgovoriIzbriši
  5. Stvarno lijepo i kreativno. Nisam znala da se pločice mogu tako lijepo uklopiti :) Svaka čast

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...