utorak, 31. svibnja 2011.

Dva u jedan...

...
Jako volim dobru spizu... ali nisam baš jako dobra kuharica... Zatim, jako volim ukrasne, šivane ružice, ali nisam dobra "švelja", najviše zbog toga što sam kratkovidna i odmah u startu gubim bitku s onom malom ušicom igle koja iz godine u godinu izgleda sve manja i uža... unatoč cvikicama...

Stoga, kad sam na Sanjinom blogu ugledala post o kuhanim ružicama za koje mi uopće ne treba glasovita probušena igla, rekla sam sebi, ljubim te, Sanjice, ovo si sigurno za mene napisala!!!



Utrošeni materijal: papirnata vrećica, plastična boca od jedne litre; zlatni sprej i malo zlatnih trakica... I malo zlatne Tulip bojice umjesto šlaga...




S ovim pečatima baš se i neću hvaliti (Keksice, ne gledaj)... Ali s ovom ružicom baš hoću, zbilja sam (nakon dugo vremena) uživala kuhajući..

Sanja ih je nazvala "neka smeće bude cvijeće"..



...a ja ću, recimo, kuhane ružice u zlatnom akrilnom umaku...

Pozdrav svima, i jedan ooogromni poljubac mojoj dragoj Sanji:))


Eda


Broj komentara: 37:

  1. Ko bi rekao da je pitaju plastična boca, cvet je izuzetno efektan i vrlo njami :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Oooooooh, izgleda famozno. Dobro si to skuhala po Sanjinom receptu, Materchef se može sakriti pored vas dvije, vrsne majstorice.
    I znaš da si me raveselila uvodom. Znači i kod tebe su ušice igle sve manje i manje, a ja već mislila da one moje doma imaju nešto protiv mene :))
    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  3. kakav dobar recept!!!....a i niskokaloričan je:)))......
    ma kveagu morat ću i ja skuhati nešto u tom stilu,možda smrvicom čokolede:)))).....one niskokalorične,bitumenizirane:))....

    OdgovoriIzbriši
  4. Fantastično i jakoo kreativno draga Eda!!!
    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja nisam ništa vidjela osim ove prekrasne ruže! ;) Stvarno je prekrasna, super si pogodila s tim zlatnim sprejem, jer je na djelovima ostala prozirna - me likey!

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš je prekrasan taj cvjet i zlatna boja mu baš dobro stoji. Odlično si to napravila.Idea za 5.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  7. Propustila sam taj dio s kuhanjem.... Izgleda predobro, vidim iz komentara da je to boca????Mmmmmmm A zbog čega se ne hvališ pečatima? Izgledaju skroz dobro....

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako mi je ovo originalno kuhanje. Cvijet je super elegantan ovako pozlaćen. Super mi je i ideja kako iskoristiti bocu. Pročitala sam i ja kod Sanje na blogu ali mislim da sam u fazi krečane. Moram si početi sve pisati gdje sam što vidjela:))

    OdgovoriIzbriši
  9. Vidiš ti što je bloganje mislim ja da sam znala sve načine kako napraviti cvjetić iz ničega kad ono gledaj sad ovo.Detaljno ću proučiti postupak i sigurno izraditi.Ispalo ti je super a i dobra kombinacija boja,pravi ukras Eda.Već mi pada na pamet da tako nešto upotrijebim kod mene na terasi jel im kiša ne smeta.

    OdgovoriIzbriši
  10. Mare, jeli ovo namjerno napisano "čokoleda" ili ti slova na tastaturi postaju sve manja i manja...
    Nena, sad si ti meni dala genijalnu ideju:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Predivno izgleda, jako mi se sviđa. I u pravu ste...možemo ukrasiti cijele terase!!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovaj recept je za pasti s nogu od jednostavnosti a efekt je izvrstan. Buketić za terasu u zlatnom tonu? Super!!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. čekaj, jesi li ti to skuhala plastičnu bocu??? ma nemoj me zezati. taman kad pomislim da sam pobrala svu pamet svijeta, naletim na nešto totalno novo i otkačeno što me oduševi. idem sad proučiti kako se to radi. ovo je fenomenalno a i ti si je prekrasno ukrasila.

    OdgovoriIzbriši
  14. Clap, clap, clap.... :)))
    Eda draga, ružice u zlatnom umaku su san snova!!!
    Odlično si se dosjetila zlatnog spreja (meni to nije palo na pamet, ja sam samo tražila boce u bojama i kad me je to puklo već sam došla u napast da tražim po kontenjerima)!
    Ušice na igli hehe pričaj mi o tome, ja nemam naočale ali sam primjetila da ciljam odokativno :)))
    E a koje ideje imaju naše drage kreativne cure, ma zamisli, složiti ovakvo cvijeće po terasi i sl., ajoj, opet ću morat kuhat!
    Eda, kreativna si na kvadrat i jako sam zahvalana ovoj svojoj "kutiji" koja me spojila s tobom i sa svima vama :)))
    Pusa i ajd u kužinu kuhat novi umak!
    Tnx za link :)))

    OdgovoriIzbriši
  15. Sve pohvale i komplimenti kuharici, kuhana ruza u zlatnom umaku ti je fantasticna:-)
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  16. kakva prekrasna ideja, prekrasno :) :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ma ovi naši blogovi su zakon, uvijek nešto naučimo, a o idejama da i ne govorimo. Pozdrav. Za ovakve ideje nikad nisam na dijeti. Loredana

    OdgovoriIzbriši
  18. Hola Eda,
    Realizas estupendos trabajos!
    Espero seguir en contacto.
    Muchos besos desde Barcelona-España

    OdgovoriIzbriši
  19. Da znaš Eda da ti ove ruže stvarno izgledaju kao prave i mislim da si ih savršeno skuhala,ni previše,ni premalo!

    OdgovoriIzbriši
  20. Jako ukusno skuhano. Mljac. I jos tako dobro izgleda. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  21. Odlično, nemam rijeći, ostala sam bez teksta

    OdgovoriIzbriši
  22. Pa tko bi rekao da si ove ružice kuhala?!? Baš si zanimljivo opisala svoju inspiraciju u kuhinji :). Super ideja, super izgleda, mislim da ću i ja koji puta uporijebiti ovaj recept :). Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  23. Malo kalorija, i prelijep da bi se jeo, odličan uradak! :) Morat ću i sama isprobati jednom. U svakom slučaju sviđa mi se vrlo! :)
    Pozz, Rea..

    OdgovoriIzbriši
  24. jako lijepo izgleda. kraljevski otmjena zlatna, nema šta! :)

    OdgovoriIzbriši
  25. Odusevjena sam i uspela si da me svojim radom pokrenes{ BRAVO}, odmah sam se bacila na kuvanje i seckanje, sad samo cekam sprej, ali ti mogu reci...USPELO MI JE.pozdrav i veliki poljubac

    OdgovoriIzbriši
  26. Eda ovo ti genijalno izgleda,stvarno sam oduševljena,toliko ideja,toliko dobrih stvarčica za naučiti i vidjeti kod tebe,inspirativna si...savršeno,šaljem ti veliku pusu!

    OdgovoriIzbriši
  27. Un trabajo precioso, me encanta.
    Besitos desde España

    OdgovoriIzbriši
  28. Una estupenda receta, te ha quedado genial.
    Bss.

    OdgovoriIzbriši
  29. Kad ti iskombiniras, iskombiniras ga da nam pamet stane. Sad mi je prosto i zao sto nisam ranije stigla da izkomentarisem. Krasnooo, zaljubila sam se bas. Pusa

    OdgovoriIzbriši
  30. na mom te blogu čeka nagrada:))...
    čokolEDA ili čokolada kakav je razlika?:))...

    OdgovoriIzbriši
  31. Lindo teu trabalho!!
    Parabéns pelo capricho.
    studiodabere.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  32. Super ideja , tako efektno i jednostavno!

    OdgovoriIzbriši
  33. Ja ne volim kuhati :-))) Ali kad vidim ovo tvoje jelo, odmah i meni dođe da se okušah i krenem u kuhinju! Fenomenalno si to skuhala draga Edice! Em što izgleda fantastično, em što je sigurno jako ukusno, em što sigurno miriše odlično hm, tko može odoljeti mirinom akria od akrila, i to zlatnom??? Mljac :-)))

    OdgovoriIzbriši
  34. gracias Hola a pasar por mi blog y gracias por los cumplidos ...
    Sus creaciones son hermosas elegante muy valiosa
    Brava! pronto Ciaooooo

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...