nedjelja, 12. lipnja 2011.

Ah, taj lipanj....

.
Lipanj je mjesec kad balansiram na granici mogućeg, odrađujem dvije smjene iliti dvokratno radno vrijeme, kako bih srpanj i kolovoz u cijelosti imala samo za sebe i svoju obitelj...

Svaka minuta dragocjena, dok kuham obično radim još dvije - tri radnje istovremeno, pregledavam poštu, vaše nove radove, trudim se stići ostaviti i koji komentarić... ispitujem posljednje gradivo moga petašića... i sa čežnjom gledam započete radove, salvetice, prazne okvire, neobojane kutijice, akrilne boje...

Petak navečer u 21,00 završava moj radni tjedan.. Zatim pakovanje za vikend, odlazak na moju hacijendu 20-tak kilometara od Splita... Ovdje nema interneta...


Pape više nema... a mami je svaka pomoć dobrodošla...

Vinograd...



Učim se, učim, posadila sam i tulipane ali niknuo samo - jedan:((

Od ukupno 20 stabala maslina, 16 ih je propalo!! Plantaža jabuka...
Dvadesetak stabala lješnjaka i stara breskva...


Ponekad stignemo i na izlet, cetinski kraj zbilja obiluje predivnom prirodom... ovaj put društvo je odabralo restoran Mustang u selu Glavice, 3 km udaljeno od Sinja...


Uz restoran je i farma konja...


Nedjelja je rezervirana za Šoltu...ni ovdje nemam internet, kafić koji ima internet vezu još nije otvoren...


Srećom, brodske linije još ne rade "punom parom" pa je nedjeljni povratak već u 18,30... Kažem "srećom", jer stigla sam i ovo...

Ali stvarno više ne mogu držati oči otvorene... nastavak i ostali detalji ipak nekom drugom prilikom, nadam se da to neće biti tek u srpnju...



Broj komentara: 28:

  1. eh da ,prekinula si sad kad je najzanimljivije:)....
    vjerujem da ti je teško i naporno raditi dvolkatno ali meni ovi tvoji vikendi izgledaju kao put u raj:)))....pogotovo nedjelja na šolti:)...
    jesam li ja ono nešto pročitala o tvojoj figuri?:))....jedino si zaboravila spomenuti manekensku građu:)......

    OdgovoriIzbriši
  2. uza svu muku i naporan rad....imaš more, imaš sunce i masline..... i svoju predivnu hacijendu na kojoj sigurno mozes nahraniti dusu i napuniti baterije :) divan rad na koncu dana, jako mi se svidja :)

    OdgovoriIzbriši
  3. kada je nedelja kao tvoja,ispunjen svaki minut,onda stvarno zasluzujes ovakav rajski vikend!Jos samo malo pa dolaze ona dva meseca koja ces imati za svoju porodicu i sebe,izdrzi!

    OdgovoriIzbriši
  4. Koja predivna priroda. .draga, uza sve napore koje imaš kroz tjedan, vjerujem da kroz vikend sve zaboraviš u predivnom okruženju i uz drage ljude. A kutija je fantastična.

    OdgovoriIzbriši
  5. ajme, ove slike s konjima su fantastičene :) :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Vredan radnik na kraju uvek bude nagradjen, pre ili kasnije.I vikend ti je bio predivan, a leto kakvo ce biti mogu samo da zamislim.....Ovo sto si nam pokazala, deluje zaista rajski.Kako na takvom mestu provodis svo svoje slobodno vreme, nije ni cudo sto nas cele godine castis svojim predivnim radovima.Bravo Eduso.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nedjelja na Šolti i vaš prekrasan vrt mi zvući jakoo lijepo, ako trebaš pomoć u vrtu samo se javi, dolazim:)
    Uz sve to još si stigla napraviti i ovaj prekrasan rad, sve pohvale draga Eda!

    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  8. Koja divota od prirode, mora, vrtova ... sve si to obišla u 2 dana? Što češ onda sve stići u dva mjeseca koja te čekaju? Brzo že i oni doći i želim ti da uživaš u njima punim plućima :))
    Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  9. Divno iskorišteno vrijeme... a još malo pa će godišnji, onda tek nećeš imati vremena za ništa osim za ljenčarenje ;-))

    OdgovoriIzbriši
  10. Ajme divne su fotke! Pa vi stvarno imate cijeli ranč :) vjerujem da treba puno truda i vremena za to održavati. A Šolta.... sad bi se teleportirala!
    Još malo izdrži i onda slijedi uživanje i punjenje baterija!

    OdgovoriIzbriši
  11. Lijepo je jako, možeš se fino odmoriti. A šta se maslinicama dogodilo?

    OdgovoriIzbriši
  12. Masline mi je "pojela" jutarnja slana u veljači:(( Ali četiri su preživjele...

    OdgovoriIzbriši
  13. Od kud da krenem s komentiranjem. Od kraja-još jedna predivna kreacija u poznatim bojama, prekrasan vrt i voćnjak i vinograd. Vjerojatno se umoriš fizički, ali se napuniš pozitivom za nekoliko sljedećih dana. Teško je raditi dvokratno, ali ako ćeš imati dva mjeseca slobodno, isplati se.

    OdgovoriIzbriši
  14. Tulipan jedan, ali vrijedan! Tulipan je moj najdraži cvijet! A ovo vaše imanje... fotke... ma predivno! Da barem nekako mgu ući tamo kroz ekran svog kompa... a tek Šolta... Joj, baš bi se bučnula malo:-))) A za kraj dana, prava poslastica! Divan je tvoj rad Eda! Jedva čekam još :-)))

    OdgovoriIzbriši
  15. Mali raj! Predivne slike - gledajući ih, zamišljala sam se tamo kak u hladovini ispijam neki sokić i prelistavam svoju knjigu ideja.. Draga, dok si zdrava, onda stigneš i 50 stvari odjednom, tako da pazi da se ne preforsiraš, a svake pohvale za rad na koncu dana..
    Pozz, Rea..

    OdgovoriIzbriši
  16. Uuuuuu! Ako je srpanj i kolovoz stvarno u cjelosti posvećen za odmor, druženje i ovakvo uživanje -onda mi nije ni čudno da radiš 0-24.
    Mi smo isto vikendaši u Zagori (i punimo baterije, naravno -internet free zona),ali Šolta ..... mir,more,obitelj na zajedničkom bućkanjcu ..... neprocjenjivo!!!!!
    ¨"Vidi CLIOOOO ¨"-komentar mog 2,5 godišnjaka opsjednutog autima :) (od sve lipote na slikama to mu je ipak na 1.mjestu)

    OdgovoriIzbriši
  17. Draga eda,ja sam se lagano raspametila gledajući ovaj raj...ovo je totalno divno i sada sam onako u maštanju kako bih rado na takvo mjesto..eda predivan post, šaljem ti veliku pusu!

    OdgovoriIzbriši
  18. Predpostavljam po fotkama Maslenice da je palo i kupanje, al hacijenda i hladovina su zakon po ovoj vrućini i najvažnije je nema gužve. To je pravi odmor za dušu i tilo.
    Kutijica je fantastična!

    OdgovoriIzbriši
  19. Baš si vrijedna. :) Uživaj.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  20. Predivno izgleda, ali sigurno ima strašno puno posla oko toga:(
    Iako na kraju, rezultat je više nego vrijedan truda:))) A još si i kutijicu napravila uz sve obaveze. Draga Eda ti si čudotvorka:)))

    OdgovoriIzbriši
  21. Ma te 4 masline ce roditi za njih 20 videces, samo ti njima pokloni svoju ljubav i ostale zaboravi. Ja obozavam masline na trpezi. Kutija je super ispala a okolinaaaaaaa, uzivancija prava, jako, jako prelepo. Pusa

    OdgovoriIzbriši
  22. Evo i mene draga Eda,
    već sam bila čitala tvoj post ali nisam stigla pisati komentar, jer mi je taman skipila nekakva juhica, pa sam lijepo opsovala, a Željko mi je reko da je to zato što radim dvije-tri stvari odjednom :)))
    Ali, sad se ništa ne kuha i mogu pisati, no usput jedem sladoled :))))
    Ti si prezaposlena žena koja sve stigne i čestitam ti na tome! Eto, upravo zbog toga si manekenske građe, kao što je primijetila Mare, ali to me uopće ne čudi jer su sve splićanke takve!
    S poljoprivredom i vrtlarstvom nemaš baš sreće, al bit će dogodine! Tulipane je najbolje saditi u kasnu jesen! U masline se ne razumijem, ali sadnice su krive, one nisu bile dobre :))) Imaš prekrasnu oazu za rekreaciju u svakom smislu! A tek Šolta!!! Čisto plavo more i zelenilo...fantazija...poželim smočit noge :)))
    I još si stigla napravit nešto vitičasto i prekrasno za svoju dušu! Srce je super!
    Pozzzz draga, idem spavati, umorna sam ko pas i jedva čekam g.o.

    OdgovoriIzbriši
  23. Draga, pa ti si SUPER, pored svega uspjela si napraviti i ove dvije ljepote. Uzivaj uskoro u svom zasluzenom go:-))
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  24. Divna reportaža, slatki umor...
    A desert na kraju, savršena kutijica!

    OdgovoriIzbriši
  25. Ajme kakva ljepota...da sam na tvom mjestu ne bih se ni žalila što nema interneta....ma ovo je predivno . Predivne fotke...raj za oči!!!
    Kutijica je prekrasna!!!
    Pusa :)))

    OdgovoriIzbriši
  26. aaaaa,koja divota.... nadam se da cu je imat priliku vidit i uzivo

    OdgovoriIzbriši
  27. Cetina, my love! Sobzirom na ovaj post, znamo da znaš što imaš i koliko to vrijedi. Zato-samo uživaj! I stavljaj što više fotografija, da možemo i mi, naravno...

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...