nedjelja, 30. listopada 2011.

Jedna vješalica, jedan stalak i jedna tikvica...

.
Dok traju obiteljska premišljanja dizati ili ne dizati kat na obiteljskoj vikendici, pretvoriti ili ne verandu u dnevni boravak, ja sam se mudro uhvatila hodnika... Nekako mi se čini da taj dio kuće u niti jednoj varijanti neće mijenjati namjenu.. A kako silno volim seoski vintage štih, posljednji mjesec dana uživala sam u manje ili više lijepim fazama uređenja tog dijela meni drage kućice koja svakim svojim metrom kvadratnim priča toplu i nježnu obiteljsku priču...

Dok se muški dio obitelji bavio sanacijom krovišta i manje lijepim poslovima održavanja, ja sam poskidala stare zidne tapete, obojila zidove i staru smeđu zidnu vješalicu premazala bijelom akrilnom bojom (uz malo bitumena)...



Oko drvene vješalice heklala sam špagu, iz prostog razloga što moja vjetrovka vječno klizne i završi na podu:)) A i zgodno izgleda u prostoru..




Podnožje ogledala ima nekakvu staklenu policu za odlaganje sitnica... nekadašnja jarko narančasta boja stakla postala je bitumenizirano-bijela. A jedina sitnica je moja OS tikvica... u stvari tikvica iz maminog vrta na kojoj su moji prvi one stroke potezi...



A kako svaki hodnik mora imati i stalak za kišobrane, dobro sam se pomučila dok nisam pronašla točno ono što sam zamislila... Metalni stalak sa košarom od pruća... doduše u lošem stanju ali razlog više da se zaljubim:))





Različite faze bojenja i sušenja...



Obilati namazi saten laka...



Podnožje sa predivnim zavinutim metalnim nožicama nisam iz inata fotografirala dok ne promijenim ove bljak podne pločice...





Luster od košare već ste vidjeli, uklopio se izvrsno, drugom prilikom završavam sa pričom o hodniku:)

Veliki poljubac svima..




Broj komentara: 30:

  1. Wow, koji stalak za kišobrane. I tikvice su lijepo oslikane.

    OdgovoriIzbriši
  2. sviđa mi se ona bitumenasto bijela boja stakla :D. Ma sve je savršeno, a tek vješalica, to ću morat isprobat jer mi većina robe završi na podu i zgužva se

    OdgovoriIzbriši
  3. tako i treba, ženske su ruke samo za nježne poslove, osim toga neke radovi u životu uvijek moraju ostati muški poslovi, lijepo i elegantno. Pozdrav. Loredana

    OdgovoriIzbriši
  4. Super si ofarbala sve, cijelu policu u bijelu boju, pa ovu vješalicu uredila sa špagom. Sviđa mi se što si i narančasto staklo prefarbala, a najviše mi se sviđa ovaj stalak za kišobrane. I te tvoje "bljak" pločice su mi jako poznate, one još odlično izgledaju u tamnoj boji, a što da imaš takve žute i još k tome beskrajno izlizane i polijepljene po cijelom hodniku koji je ogroman?!

    OdgovoriIzbriši
  5. Fantastično,sve je tako decentno i sa ukusom uklopljeno,krasni detalji,sve mi se jako,jako sviđa...lijep pozdrav draga Eda:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Pravi vintage štih , odlično si to napravila, meni najljepši dio je stalak za kišobrane :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Super pomagači u hodniku ali tikvice si oslikala famozno. OS si usvojila prekokrasno!

    OdgovoriIzbriši
  8. kako ti je lepa ova kosara!!Odlican si posao odradila!

    OdgovoriIzbriši
  9. joj, kak je dobro, koja vješalica, a tek stalak, pravi dragulji. Mogu si zamisliti kak sve skupa izgleda fantastično :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Pusa i tebi:-) Makeover hodnika tj. vjesalice je romantican i predivan, sve je jednostano prelijepo by Eda

    OdgovoriIzbriši
  11. Ti si Eda bila jako vrijedna, prekrasno si sve uredila, a stalak za kišobrane je baš zanimljiv!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Dobar si posa napravila,nema šta,opiturala, oheklala, izbitumenizirala, pa onda još udarila i one stroke po tikvama, ma ljudi moji vridne li žene...ma sve ti je prekrasno...

    OdgovoriIzbriši
  13. Predobro! Sve po redu. Jako mi se dopada na koji način si sve obradila. Posebno mi se dopada ovaj neobičan držač za kišobrane.
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  14. Draga Eda,ti si legenda od žene,ovo se zove originalnost!!!!!!!!!! Lako je zalijepiti salvetu,al ovo...oduševila si me:)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja vidim nema te, ona radi i radi i radovi su fantasticni, bas ono ala Eda. Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  16. Uživam u svakom detaljčiću koji si napravila jer mi je sve preprepre mjauuuuuuuuuuuu::)

    OdgovoriIzbriši
  17. Jao što zavidim na toj kućici.Ja bih joj isto takvo nešto radila.Sve je čisto,svježe,opušteno kao pravi raj za dušu!I prvi pokušaji su očaravajući :))

    OdgovoriIzbriši
  18. Sve je prelepo,svaki detalj mi se svidja,a za os bravo,odlicno izgleda.Volela bih da naucim os.

    OdgovoriIzbriši
  19. Stalak je superfantastičan! Obožavam ova tvoja srca, možda ti nekada i ukradem ideju :D

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  20. Cijela vješalica izgleda odlično, a spoj bijelog, vitačastog i pruća je SAVRŠEN.

    OdgovoriIzbriši
  21. Me encantan los detalles y todas las texturas que usas!!!super vintage.
    Lindo trabajo!!!
    Un abrazoº0*

    OdgovoriIzbriši
  22. Πολύ έξυπνη ιδέα για την κρεμάστρα με το σπάγγο και τις όμορφες λεπτομέρειες !!! οι κολοκύθες υπέροχες και το παλιό καλάθι μεταμορφώθηκε με φανταστικό τρόπο !! Είσαι χρυσοχέρα !!! Καλό μήνα !!

    OdgovoriIzbriši
  23. wow..so beautiful ...look vintage and cool in the same time :)
    kisses and thank for stop by :)

    OdgovoriIzbriši
  24. prekrasan mi jer stalak za kišobrane!!

    OdgovoriIzbriši
  25. Šteta što nemaš slika stare smedje vešalice. Mislim, da bi bilo zanimljivo vidjeti prije-poslije efekt. A mislim, da si se stvarno potrudila.

    OdgovoriIzbriši
  26. Nisam još načisto da li volim oduvijek te zavijutke i vitice ili sam ih zavoljela gledajući tvoje radove na kojima se često pojavljuju, kako god bilo, vješalica je mrak!!!
    Super si opheklala vješalicu, ali i sama ideja je odlična, a i ovi okrugli visuljci su odličan vintage detalj! Tikve si prekrasno oslikala!
    Novu-staru lampa na kojoj vise srčeka si odlično sredila!
    Eda ti si zakon!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...