srijeda, 14. prosinca 2011.

Strka, strka...

.
Ja sam nekako već u svojoj glavi počela odbrojavanje... koliko još do Božića moram počistiti, skuhati, ispeći... pa izabrati još neke poklone... pa nešto kreativno i napraviti... pa zamotati, ušminkati, posložiti, paziti da se ne ponavljam...
Pa se mislim, kako bi bilo divno u ovo predblagdansko vrijeme biti MUŠKARAC... i to ne neki obični, nego baš onaj naš domaći Dalmatinac... blaženo bih gledala svu tu strku oko sebe, češkala bi se po glavi, hrabrila bih onu žensku polovicu i govorila "možeš ti to, možeš"... a onda bih lijepo zavaljena u fotelju prebacivala sa sporta na sport...
A za Božić bih sjela na čelo stola, hvalila na sav glas delicije koje su ispred mene (eto, ne bih mljackala)... ma što ja više maštam, to mi se čini da imam manje vremena za sve ovo što sam sebi natrpala pod "obavezno napraviti do Božića"... ili barem do Nove...
A kako u kategoriju pod "obavezno" spadaju i neki zaostaci, u ovaj post prilažem sve velike i male poklone koje sam dobila u posljednjih mjesec dana...

Predobra Bagiz torbica koju sam osvojila kod Zondre


Osim salveticama, Martina (Cleo) sa bloga Moj decuopage svijet obradovala me ovom predivnim tulipanima....



... i ovim slatkim anđelima za koje radim kukičanu podlogu (to, nažalost, neće upasti u ono "obavezno" do Božića)


A moja draga, najdraža Valissa iznenadila me slatkim likerom od oraha. E zašto moj fotoaparat nije u stanju vjerno prenijeti svu ljepotu ove boce koja je u stvarnosti nešto zbilja pre pre i opet prelijepo napravljeno??? Valissa je na staklo nanijela motiv čipke uz pomoć akrilnog kita, obojala u nježnu nijansu vanilije, lagano vrhove pozlatila i na kraju ukrasila ovim slatkim, kukičanim anđelom:))



A ovo sam osvojila kod Keksice:)) Doduše, još uvijek sobovi putuju prema Splitu, ali željno, željno ih iščekujem:))


Na kraju, da ne ispadne da baš ništa nisam napravila nego žalila što nisam božićni Dalmatinac, jedna boca maslinovog ulja sa splitskim motivom... a šta drugo nego moj dragi Sveti Duje:))




Hala još jednom Zondri, Martini, Keksici i Valissi:)) Svečano obećavam da ću u sljedećem postu pokazati jedan mali tutorijal... za sve one koje kao ja do zadnjeg trenutka ne znaju što pokloniti najdražima:)))







Broj komentara: 26:

  1. Prekrasnih stvarčica si dobila :) I stigneš do Božića sve, ovih nekih tjedan ipo dana šta nam je preostalo je sasvim dovoljno :) Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Cestitam na osvojenim prekrasnim poklonima:-)
    Sviđa mi se tvoja boca, savrsena kombinacija boje i motiva, izgleda mocno:-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Hola Eda, muy bonitos trabajos navideños, me encantó la botella que pintaste.

    Cariños
    Cecilia

    OdgovoriIzbriši
  4. nisam imala pojma da si se tako "oparila" s poklonima!!.....pa ti je malo slava udarila u glavu tako da ti sad i onaj tvoj predobri domaći dalmatinac nešto kao smeta:)).....
    za sve koji te ne znaju javno izjavljujem da sam te vidjela na djelu i da sam sigurna da ćeš do božića sve stići:)).....
    a tut čekam,još da si dala naslutiti o čemu je:-P.....

    OdgovoriIzbriši
  5. eeee i ja bi da sam muško, ni zagorci nisu ništ bolji od dalmatinaca... he he
    Prekrasne poklone si dobila, čestitam na dodijeli.
    A baš me i nisi trebala podsjetiti kaj me još sve čeka, uh

    OdgovoriIzbriši
  6. kod tebe je deda Mraz vec stigao i to vise puta:))mora da si bila mnogo dobra cele godine!!Lepo si me nasmejala sa ovim opisima na pocetku posta,nisu samo Dalmatinci takvi,to je neka bolest koja se prosirila Balkanom:)))

    OdgovoriIzbriši
  7. kako si ti imala veseli i sretni mjesec
    ovo što si napisala bilo bi dobro biti muški dalmoš da prebacujemo do Božića s bloga na blog,ha,ha

    OdgovoriIzbriši
  8. Svačeg lijepog kod tebe ima... A moj ti je savjet, ubaci u drugu, što stigneš-stigneš, što ne... bad luck... I slažem se, definitivno bi dobro bilo biti muškarac, ako ne za Božić bar desetak dana godišnje... da se malo odmorimo...

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako su ti lijepi pokloni a tvoja boca je super:) Imam osjećaj da sada sve počinje tresti predblagdansko raspoloženje, ja se bojim i pomisliti kome trebam napraviti poklone...Umjesto da ih radim ja trošim vrijeme i mislim koliko ih je i hoću li uspjeti:) Hrabro draga, imaš moju moralnu podršku ako ti to može pomoći:)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Krasni poklončići,vjerujem da uživaš u njima,nasmijala si me dobrano opisima sa početka,samo polako sve se stigne..veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  11. Uuuuu kako divni pokloncici!!!!!! Cestitam!!!! A, koliko sam samo puta pozelela da sam Sumadinac, Dalmatinac, Moravac,....ma nema veze koji AC, samo da sam AC....

    OdgovoriIzbriši
  12. A sada mi je jasno zašto je Tatjana napisala "Opet Eda!" :) Pa tebi je stvarno ova godina bila sretna i želim ti da ti i iduća bude takva!
    A ove još da dobiješ i na lotu :)
    I nemoj si zadati toliko posla, svi radimo tu istu grešku i uztrčimo se oko svega, a onda to tako brzo prođe. Uživaj u trenucima, a jedan kolač manje na stolu, pa nitko neće primjetiti! ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Mislim...i mislim....i nema što za reći!Mislim imam,ali neću!I gotovo....

    OdgovoriIzbriši
  14. Čestitam ti na poklonima, prekrasni su!! A i tvoja boca fenomenalno izgleda! :) Nemoj se samo preforsirati do Božića, najvažnije je moći jesti i družiti se s najmilijima.. :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Pa kod tebe poštar zvoni više nego dva puta :)) ha-ha, ma neka, neka zvoni i sto puta, zaslužila se sve i više. Ne znam koju više divotu da pohvalim, zajedno s bocom koju si izradila. Prekrasno ... uživaj u poklonima :))
    Lijep pozdrav :))
    p.s. nije ti uopće loša ova tvoja želja, baš bi i ja voljela vidjeti kako je to kada ne možeš odabrati između eurosporta i nekog-drugog-sportskog-programa ... uh, mora da je teško :))

    OdgovoriIzbriši
  16. Uživaj u poklonima, pusa!

    OdgovoriIzbriši
  17. Hehe... "sve je super i sve je za pet... kad si muško i voliš nogomet"! Ja sam se počela pravit blesava kao i moj muž u nekim situacijama; ne bi čovjek rekao, ali funkcionira!

    srećom, i mi volimo neke lijepe stvare pa to cijelu strku čini podnošljivijom_ prekrasna je ona bijela boca kao i oznake za darove!

    OdgovoriIzbriši
  18. Odbrojavanje...tika-taka, tika-taka...i što je bilo daleko sada je blizu, ali će isto tako brzo i proći, to je samo jedan dan u godini kad bi trebali biti veseli i opušteni, a sve mi žene jako dobro znamo kako smo do tada već dobrano izmorene u želji da sve u domu blista, da bude tip-top, više vrsta kolača na stolu, uglancane čaše, jelo na stolu koje će sve prisutne zadiviti, a sve to treba netko i pospremiti...i dok mi sve planiramo i pripremamo naši dragi (dalmatinska viroza se proširila) odu pred tv-ekran ili na neko muško druženje pod izlikom "da ne smetamo doma" i ako je netko sretan, mažen i pažen to su upravo oni! Eh, da mi je biti muškarac tjedan prije Božića!
    PS. Dok sam čitala uvodni dio vidjela sam svog podravca kako se češka i prebacuje se s jedne na drugu stranu u ležećem položaju! Kažem ti, virusi!!!
    Ajmeeee, a kolko poklona je stiglo na tvoju adresu!!! Svi redom su prelijepi i došli su u prave ruke! A boca ti je super!!!
    Tut? Kakav tut? Požuri, nestrpljiva sam!
    Možeš ti to, možeš!!!!

    OdgovoriIzbriši
  19. Za utjehu...i Bosanci su slični...Ma šta slični...istiiii..:((
    Mog dragog boli desna ruka i to zglob palca koji vječito drži na daljinskom...Još moram da slušam stalno kukanje kako ga boli ruka...
    Pokloni divni i zasluženi...
    A tvoja boca i tvoj Sveti Duje...hm pa što drugo reći nego prekrasno.
    pusa

    OdgovoriIzbriši
  20. Divna zbirka poklona, a ti si se pokazala.
    Sigurna sam da ćeš sve stići i postići, jer te vodi ljubav.

    OdgovoriIzbriši
  21. Čitam ja ovaj post, a moja ćerka sjedi preko puta i pita - a, šta se to ti tako osmjehuješ? Ma, kako ne bih, tako si lijepo i simpatično sve opisala. Čestitke za poklone, ne znam šta li je bolje - ulje ili flaša. S nestrpljenjem očekujem sljedeći post sa tutorijalom.

    OdgovoriIzbriši
  22. Jao koliko poklona - pa ti si prava sretnica!
    Ja ( kao čuvena ) baba Vanga:)) predviđam da ćeš ti sve poslove obaviti na vrijeme i na zadovoljstvo svih velikih i malih dalmatinaca u tvojoj kućici. Ti to možeš i ti to želiš jer zamisli da ti se ( ne daj Bože ) neki ukućani počnu plesti u posao - vjeruj mi to je puno gorja varijanta.

    OdgovoriIzbriši
  23. Čestitam,poklončići su odlični.
    Ponekad mi izgleda da je kod nas žena uvek strka,nikad dovoljno vremena za sve.:)

    OdgovoriIzbriši
  24. Blago tebi, taj tvoj deda mraz je bas dobar s tobom.. potrvdjujem , zasluzno.. i sve je tako lepo.. bas si me obradovala svim ovim ovde...krasno..jedva cekam da vidim i podlogu za andjele.. ti kad smislis, smislis... lepe praznike duso draga.. pozdrav.. ;)

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...