srijeda, 20. listopada 2010.

Jesen u mom srcu...


Jesen je već neko vrijeme dobro zagazila splitskim ulicama i nekako mi odnijela onu životnu energiju kojom se uvijek hvalim... I dok me trenutno kroz život vode neki drugi prioriteti i manje veseli trenuci, melankonija i tuga zdušno eliminiraju svaku ideju za kreativnim radom već u samom začetku... Ipak, pogled na kišno nebo doziva mi misao da iznad oblaka sija sunce, što bih dala da sam barem u avionu pa da uživam u pogledu na paperjaste oblake. ali iz drugačije perspektive ..

Već odavno nisam kliknula na opciju "novi post", nekako ruka neće pa neće, a cijelo ovo vrijeme čitam i pratim što mi rade moje virtualne prijateljice i zaista s užitkom vrtim vaše stranice kad god uhvatim vremena... I naiđem na prekrasno iznenađenje, Lucija sa bloga Ovo je šivala moja mama objavi da sam giveaway pobjednica i da sam osvojila onu slatku, preslatku torbicu sa mašnom... I kažem, opet, jer i prije mjesec dana odnijela sam glavnu nagradu na Marinom blogu i tamo također osvojila torbicu!!!

Eto, kad već ne objavljujem postove, onda barem osvajam nagrade:))) Pa gledam, pa vrtim po blogovima ima li još koja nagradna igra, nema pa nema, a mene baš nešto krenulo, ups...

Sličice koje slijede jedini su radovi koje sam imala volje raditi u proteklih mjesec dana, nešto sam čupkala salvetice pa ih opet spremala, a ove čaše sam napravila ih jednog jedinog razloga što za njihovu izradu ne treba niti puno vremena niti puno alata: spužvica, pik traka, malo boje za staklo i kontura u tubici...




ovi su mi bokalići preslatki jer su jeftini (14,00 kn),
mogu služiti kao vaza ili kao bokal za vino ili vodu


Pa malo zagrijavanja na 150 (vidim da su mi i djeca tužna jer mama više ne peče kolače nego čaše) i evo ih, doduše u malo sumornoj verziji, ali što je tu je..







.

32 komentara:

  1. pravi umjetnici svoje radove su napravili baš u fazi kad su bili tužni... a njihova djela su kasnije postala poznata i priznata od cijelog svijeta.
    Bez obzira na tvoju fazu koja će proći, ovi radovi su meni divni, elegantni i zaslužuju sve pohvale.

    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti, Zondra, na lijepim riječima (i na brzini, uvijek si prva!!)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala tebi na brzom odgovoru:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga, ti moraš početi igrati loto (zbog sreće u nagradnim igrama) i ne gine ti kojih par milijuna...
    Čaše i bokal su ti odlični, a tvoja duhovitost koja proviruje iz skoro svake rečenice nadvladat će tugu koja je oko tebe.
    Pozdrav od Jasne

    OdgovoriIzbriši
  5. SVaka čast, Eda! Stvarno su lijepe! Ma kolači se uvijek mogu ispeć, a ovako nešto baš i ne zna svatko tako da vjerujem da su djeca ponosna što imaju tako kreativnu mamu! :) Moram se pohvalit da je i mene Lady A počastila nagradicom sa svog bloga pa sad nestrpljivo čekam da stigne jer još uvijek ne znam o čemu se radi...Pusa

    OdgovoriIzbriši
  6. već sam se zabrinula za tebe jer na mom popisu blogova tvoj blog pada sve niže.....ali danas iznenađenje - naša eda se probudila:))).....
    i nije ni malo ni sumorno ovo što si napravila.....totalno po mom guštu:)))....kao i većina tvojih radova:)....
    šaljem ti dobre vibracie uz malu crticu - čekam (optimistično) 100 sljedbenika za jedan malo veći giveaway:)))...
    M.....

    OdgovoriIzbriši
  7. hehe mislim da ti vrijeme ispod komentara nije dobro namješteno......kod mene nije toliko sati:))....

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Eda, to je samo faza, bokalic i case su ti tako elegantne i prelijepe:) Svaka cast, bravo:)))
    Pusa iz Rijeke

    OdgovoriIzbriši
  9. saljem ti dobre vibracije,i da sto prije prođu tuzni trenutci kod tebe,i pusu ti saljem i sve pohvale za ove divne case i bokal..

    OdgovoriIzbriši
  10. Me quedo alucinada cada vez que cuelgas en tu blog un nuevo trabajo,los adjetivos se quedan cortos, eres una artista.
    Bss.

    OdgovoriIzbriši
  11. Volim crno-bijelu kombinaciju pa je meni komplet predobar. Isplatilo se čekati.

    OdgovoriIzbriši
  12. Hej,hej,glavu gor.Pa svi mi imamo uspone i padove.Tugu,bol,čemer i jad usmjeri u svoje radove pa makar bili i mračni.Pusti osjećaje da izađu i prođu.A čaše uopće ne izgledaju kao da su napravljene onako usput.Totalno su fancy.

    OdgovoriIzbriši
  13. Tuga ko tuga, dođe i prođe, dovoljna je sitnica i eto već ponovo osmjeha. .bez tuge nebi bili potpuni, i nebi se upoznali. .zato draga, tuguj samo, već će opet osmjeh doć, i prije nego se nadaš. .A čaše su odlične. Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  14. joj,i tebe čopila tuga?šaljem ti jednu veliku pusu da sto prije boljeg raspolozenja i da nam se ponovo vratis sa svojim radovima.

    mene je moja tuga prošla,sunce mi je ponovo svanulo i opet sam počela kreativno stvarati nakon dugo,ali stvarno nakon dugoooo vremena.

    kisss,tina

    OdgovoriIzbriši
  15. jesam smotana,nisam komentirala radove,čase su odlične,samo tako nastavi! go eda,go!

    OdgovoriIzbriši
  16. Draga Eda, proći će što god bilo...i ja sam u sličnoj fazi s dolaskom ovih tmurnih dana koji u meni ponovno bude neke trenutke koje potiskujem i ne želim ih pokazati, pa radim 100/h i toliko se iscrpljujem da se zapitam od kud mi snaga...al snaga dolazi iznutra radi ljubavi prema stvaranju i želji da odagnam tužne misli i sjećanja... ;(
    Čaše su ti odlične...i slažem se sa Zondrom, da se ne ponavljam, ona je rekla upravo ono što i ja mislim.
    Puno pusa!
    "Vjetar nosi lišće jesenje. I mene.
    I mene se tuga odavna dotakla:
    Crna krila šume muklo i duboko...nada mnom.
    Zapali svjetiljčicu, srce, žalosti moja!
    Oblaci nose u skutu noć i nemir.
    Zapali svjetiljčicu, srce moje. Mrak je."
    D.T.

    OdgovoriIzbriši
  17. Eh Eda,štogod da je,proći će,kao i sve,a i ova jesen ,ma tek što je počela a već dosadila...
    Tvoje čaše su tako lijepe i elegantne,ma ima nešto u njima ,to je ono by Eda...vidi se iz aviona...baš mi se sviđaju,možda ti ukradem ideju !!!! ;) pusa

    OdgovoriIzbriši
  18. Draga Eda, iskreno se nadam, da če tuga brzo proči i da ti opet posija sunce. A tvoji radovi su, kao uvjek, prekrasni! Pozdrav i pusa...

    OdgovoriIzbriši
  19. igual que las estaciones nuestras emociones son para sentirlas y expresarlas y casi disfrutar de ellas, porque ya vez de la tristeza tambien salen cosas bellas como tus copas, un abrazo.

    OdgovoriIzbriši
  20. Evo zašto sam sretna i presretna što sam pokrenula ovaj blog!! Toliko dragih komentara i riječi podrške, cure stvarno ste me ganule, ima tu i divnih pjesama i šaljivih stvari (i poziva na kavu), i hvala vam svima od srca...
    Evo šaljem svima jedan suzni veeeliki poljubac...

    OdgovoriIzbriši
  21. joj eda,ne olakati,čitam ovaj zadnji komentar uvjek iznova,čitam zadnju rečenicu,i sad su meni oči pune suza.

    sto god da te muči i tišti vjerujem da ces to savladat,al zanj da kroz sve to nisi sama,imas nas kreativke i nasu podrsku.

    šaljem ti pozitivne vibre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da dodu sto prije do tebe i da nam nebudes toliko tuzna.

    kissss :-)

    OdgovoriIzbriši
  22. Querida Eda, que trabajo mas bello, me encanta el toque tan original que tienen tus trabajos.
    lo hacen unicos y hermosos.
    Besos y hermoso dia

    OdgovoriIzbriši
  23. Draga Eda, dobro je sto gledas u oblake, gledam i ja. Mozda nam se pogledi sretnu i pozdrave. Tako mozes shvatiti koliko mislim na tebe u ovim trenucima i koliko ti ogromnih zelja saljem da sve bude kako treba. Verujem u tvoju jacinu i jedno sigurno znam, ti si jako draga, vesela, pozitivna osoba i bices ti jako hrabra uz nasu podrsku. Servis ti je fantastican. Ti umes da radis uvek tako lepe, nekako posebne. A ovaj servis ti je za nagradu. Jako je jako lep. Pa eto zasto ti dobijas nagrade, sada sam tek shvatila. Hi, hi... pusa.

    OdgovoriIzbriši
  24. Draga Eda!Cure su ti već rekla sve što i ja mislim.Želim da ti prođe tuga i sve probleme riješiš,glavu gore!! Čaše su nice,crna je baš lijepa (ne)boja.Lijep pozzdrav!!

    OdgovoriIzbriši
  25. Olá! Obrigada pela visita e pelo simpático comentário! Adorei as tuas peças, os copos estão lindissimos. Já sou tua seguidora! Beijinho, Lu

    OdgovoriIzbriši
  26. Hola Eda, una combinacion muy bonita ha quedado muy bonita.
    Besos:Mayte

    OdgovoriIzbriši
  27. Que preciosidaddd!!! y mucho ánimo.

    OdgovoriIzbriši
  28. Hola Eda, gracias por fijarte en mi trabajo, tú tienes un blog precioso, y tienes verdaderas obras de arte, yo soy de Sevilla, entiendo que has vivido en Jerez ¿no? me alegro que hayas conocido mi tierra.
    Veo que tienes a mi amiga Maite como seguidora, yo ya lo soy también. Un besito

    OdgovoriIzbriši
  29. U ove prekrasne čaše, potrebno je usuti omiljeno piće i pozvati prijateljice da u njihovom društvu utopite ovu sumornu, ljepljivu i južinom natopljenu jesen.
    Čaše su predivne, a gledajući ih, u glavi mi se već slaže novogodišnji dekor.. Velikiii pozdrav!! ćin. ćin..

    OdgovoriIzbriši
  30. Hola vengo desde muy lejos, a visitarte y te felicito porque tenes un trabajos estupendos,y que dejan ver a travez de tus proyectos la jerarquia de los mismos. Desde SALTA, un bello lugar de mi querida REPUBLICA ARGENTINA un abrazo GRACIELA

    OdgovoriIzbriši
  31. Me encanta el diseño de esas copas. Como has visitado mi blog creo que ya te has dado cuenta que soy un apasionado del cristal. Es un placer poder comentar en español en un blog tan interesante como el tuyo. Saludos.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...