srijeda, 17. studenoga 2010.

Copy - paste

Prvo sam prigovarala što u Splitu nema kreativnih radionica... Pa kad je Art Shop krenuo sa radionicama onda gunđam što se organiziraju baš uvijek u vremenu kada ja radim... Ali zato ja imam besplatne tutorijale na vašim stranicama, držim upaljeno računalo, čupkam, režem, bojam i lakiram i razgovaram sa vama... "što misliš, Kaćo, je li dovoljno rastopljenog silikona na okviru...", ili "koliko dugo ću, Tea, držati ovaj decoupage papir u vodi...", ili "Mare, Mare, kako se tebi ovako super raspuca, a meni - nema šanse..." A kad mi se izrada rastegne u nedogled, obično bude ... "ma kako ona Sanja "štanca" onoliko radova dnevno, a ja ne stižem završit jednu običnu sliku..."


Samo što vi šutite, a ja se mučim (možda vam se nekada i štuca), e tako su nastale i ove dvije slike koje će činiti društvo ovoj, ranije napravljenoj i koja ima ove sjetne, čarobne motive iz iste "kolekcije"...



korak 1 - prskanje podloge crnim akrilnim sprejem



korak 2 - pik traka i rastopljeni silikon



korak 3 - silikon nakon sušenja


korak 4 - sjenčenje i obrub sa Acrylique bronce br. 028 i Acrylic Louvre gold


Na kraju, premazivanje 2K pokazalo se uzaludnim... jednostavno se nije htjelo raspucati... ima li netko iskustva sa markom Folkfirt - Eggshell crackle (kupila u Art Shopu i nikako da uspije...)?? Ili da ipak uzmem slobodan dan i odem na radionicu...


42 komentara:

  1. Ovo je predivno Eda,a ja stvarno ne znam što tebe muči kad stvaraš ovakve slike!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma muči me 2K (ili K2), ovo čudo što sam kupila nikako da raspuca, na kraju priče dobijem sjajnu površinu bez pukotina... eto...

    OdgovoriIzbriši
  3. Que maravillosa obra de arte, es realmenta bonito lo que haces amiga. te felicito. Que pases un feliz día. saludos.

    OdgovoriIzbriši
  4. Divne slike, Eda! Posebne su, bogate. Sa 2K sam totalno out, ne volimo se ... šmrc, zato ti ne mogu dati ama baš nikakav savjet, žao mi je. Ali, čim uspijem, javim ti s čim sam to uspjela ... Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  5. draga moja drago mi je vidjeti da opet radiš ....i drago mi je čitati te:))....
    ah šta bi rekle kaća,tea i mare.......ma šta bi i mogle reći na ovo osim da je odlično i predobro:)).....
    ne znam ništa o tom 2k ali svaki ima neku svoju caku....da li je to vrijeme sušenja stepa 1 ili debljina stepa2 ili vrijeme punjenja pukotina.....a jesi probala puniti pukotine jer nekad one postanu vidljive tek nakon što ih ispuni boja?....
    M.....

    OdgovoriIzbriši
  6. hvala ti mare, ma da, punila sam prahom ali nije se raspucalo... ništa, moram mijenjati firmu...

    OdgovoriIzbriši
  7. Za taj 2K lak koji spominješ nisam nikad čula. Imam Sottile od Stamperie i par puta sam s tim radila. Zadovoljna. Možda da nabaviš taj?
    Sliku si super napravila i pitam se zašto ti je uopće trebao 2K lak. I molim lijepo, ne prigovaraj za te radionice. Stalno sebi kažem da ću ić bar na besplatnu radionicu, da vidim što je tamo i još nikako nisam bila jer uvik uleti nešto drugo. Inače vidila sam da postoji neki atelje na Blatine. I oni imaju radionice koliko sam vidila, ali ne znam o čemu se točno radi. Isto tako Artist Vito organizira neke radionice (tamo nasuprot kazališta lutaka). I tamo bi trebalo vidit o čemu se radi. Inače danas sam prvi put bila u taj dućan i vidila da prodaju nakit, perlice za nakit, gel za svijeće, neke akrilne boje, lak za raspucavanje, časopis Unikat...

    OdgovoriIzbriši
  8. Beautiful!!!!
    Kisses from Brazil,
    jud-artes

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasan ti je rad draga Eda!
    Cijenim tvoju iskrenost,danas je toga jako malo na žalost.

    Pusa iz Rijeke i hvala na lijepim komentarima koje si mi ostavila na blogu.

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala ti, Linda, na informacijama...

    OdgovoriIzbriši
  11. Slike su prelepa i bez efekta raspucavanja :D, imaju predivan starinski štih.
    Nisam neka posebna majstorica dekupaž tehnike, ali krakel mi uvek bez problema uspeva sa Sottile krakel tekućinom.

    OdgovoriIzbriši
  12. Grazie di essere passata nel mio blog, tutti i tuoi lavori sono bellissimi
    ciao ciao
    Nicoletta

    OdgovoriIzbriši
  13. Aaaa,oooo,aaaa...otprilike tako je išlo kad sam gledala tvoj novi uradak! Draga Eda, ti kad radiš onda se potpuno posvetiš tome, a sa mnom je sasvim drugačije, ja ne mogu raditi samo jednu stvar, nego moram istovremeno započeti bar tri (to mi je uvijek rezerva, ak nešt ne uspije...hehe
    Uglavnom, jako mi je drago da si radila i bila zaokupljena izradom, makar nisi sasvim zadovoljna zbog izostanka pukotina! Ne brini, pukotine bi ti sve pokvarile, jer je sasvim dovoljan silikon oko slike, pa zamisli još i raspucanu sliku..to bi bilo prešareno...divno si to napravila, odlično posjenčala i sve pet!
    Što se tiče 2K ni ja nikad čula za taj tvoj, a kod nekih treba puno duže čekati da se pojave pukotine i ne vide se nego tek kad ih popuniš ili možda nisi dovoljno stavila drugi premaz...kako god, najbolje je da kupiš Sottile kao što je rekla Lindolina, to je isprobano i funkcionira! Kad sam ja prvi puta radila s njim prvo sam ga isprobala na malom komadiću pločice tek tolko da vidim dal ću šta dobiti ili ne...tako da ti preporučam da prvo isprobaš!
    Lp. Eda i iznenadi nas slijedećim postom :)))

    OdgovoriIzbriši
  14. Draga, slike su ti elegantne, jednostavne i fantasticne:)) S vremenom ce i 2K biti uspjesan, ovaj koji ti koristis mi je nepoznat.
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  15. Que maravilla de trabajo amiga... mama mia !!

    OdgovoriIzbriši
  16. Realmente magníficos, Me ha encantado el proceso y has obtenido unos resultados geniales. Besos.

    OdgovoriIzbriši
  17. Draga moja, što se iskustva tiče ja ti tu nemam šta napisati, ali zato ću pohvaliti ove divne radove! Slike su super! Pusa! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Da se i ja malo javim, a ne virkam samo iz readera. :)
    Lijepa je doista slika i prepoznatljiv stil.
    Radionice su i meni u Zagrebu nedostižne jer koliko god ih ima, nikad niti na jednu ne uspijem otići :(
    Pa onda isto ovako mrmljam sebi u bradu. :) Ali ti barem nešto stižeš, meni repromaterijal već curi iz ormara van, a nikako da dođe na red, a kad se i uhvatim nečega uvijek je u zadnji čas. ;))

    OdgovoriIzbriši
  19. Hola Eda, precioso, felicidades amiga, besitos

    OdgovoriIzbriši
  20. Querida Eda, como siempre originalisimo y hermoso. Un trabajo bellisimo, pare porcelana.
    Felicidades.
    Besos

    OdgovoriIzbriši
  21. bravo eda,rad je fantastičan! znaš šta,ja nemogu na radionice zbog financijske situacije,al zato ima tutorijala po internetu,forumima,blogovima.

    ma da skratim priću,dođi kod mene pa da te naučim sve šta ja znam

    OdgovoriIzbriši
  22. Magnífico trabajo Eda, me encanta.
    Besos.

    OdgovoriIzbriši
  23. Eda predivne su slike! Pročitala sam u jednom od komentara da su bogate i to je stvarno prava riječ. Da i mene muči taj 2K, svaki put se ja raspucam od jada, a on ništa. Tako da ustvari već pomalo i odustajem od njega, jer me strah upropastiti već gotov rad. A onda opet, daje takav super final touch da je teško odustati od njega.

    OdgovoriIzbriši
  24. Jednu stvar sam primjetila kod polaznica mojih tečajeva, a to je da su previše kritične prema svojim radovima. Možda nešto i ne uspije tehnički, ali svi radovi budu lijepi svaki na svoj način. Tako i tvoji radovi. Slike su prekrasne, a da znaš koliko je žena tebi zavidno na njima. Samo ti i dalje radi i ne želim više čitati tvoje kritike na svoj račun.Drugi će cijeniti tvoje radove koliko ih ti sama cijeniš. A tvoji radovi su za ponos, a ne za kritiku. Hvala na tvojim komentarima na mom blogu, ja ih ne ostavljam često, ali te redovno pratim i divim se. Pozdrav od Jasminke.

    OdgovoriIzbriši
  25. Hvala svima na lijepim komentarima, ma trčim ja po Sottile i nadam se da ću sljedeći put pokazati neki od radova sa uspješno raspucanim efektima... ma, ne nadam se, nego znam, jer kad nešto odlučim onda će tako i biti... I posebna hvala Jasminki (evo kao da slušam mamu, kad blago kori prepuna ljubavi), i u pravu si, Jasminka, eto neću više "grintati" nego zasukati rukave...

    OdgovoriIzbriši
  26. Ajme, dvadeset pet komentara prije mog! I što da ja kažem što druge nisu rekle osim: fantastično!!!!Mislim da tebi uopće nisu potrebne nikakve radionice, nego se ti ohrabri i komotno možeš drugima držati radionice. Ovo sa ovim silikonom koji se pozlatio je san snova.

    OdgovoriIzbriši
  27. Eda como siempre una maravilla de trabajo
    Besos:Mayte

    OdgovoriIzbriši
  28. Draga Eda pridruzujem se pohvalama, Zaista predivno izgleda. Iako neces priznati pravi si profi u svemu sto radis. kako neko napisa mozes hladno otvoriti sama radionicu, verujem da bi i bila najbolja u gradu. Velika pusa od mene i pocni da verujes sebi, jer si fantasticna retkost na ovoj zemljanoj kugli..

    OdgovoriIzbriši
  29. Olá Eda.
    As telas estão lindas.
    Muito bem querida.
    Bjinhos

    OdgovoriIzbriši
  30. Grazie per esser passata ed avermi lasciato un commento :-)

    interessante questo step by step :)
    ciao Mary

    OdgovoriIzbriši
  31. Beautiful work!!! I like so much
    Bss
    Cecilia

    OdgovoriIzbriši
  32. Draga Eda! Slike su predivne i uopće im ne treba 2k! A li razumijet te, i ja sam luda za njim, ali smo još uvijek u fazi stvaranja prijateljskih odnosa! Kupila sam nekoliko različitih proizvođača, a neke još moram probati! Do sada mi se Stamperia pokazala najboljim izborom :-)))

    OdgovoriIzbriši
  33. Ma odlične su, 2K nisam koristila, ja sam tek neki dan uspjela napraviti zadovoljavajući crackle he he, mislim da treba samo malo vježbe i ništa više, pozz

    OdgovoriIzbriši
  34. Eda, kod mene te čeka nagrada! Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  35. Hola Eda, muy lindo trabajo con la explicación, queda genial.

    Cariños
    Cecilia

    OdgovoriIzbriši
  36. Draga Eda, jako ti je lijep blog, oduševljena sam tvojim prekrasnim radovima:)
    Hvala ti na onako lijepom komentaru što si ostavila na mom blogu...
    Šaljem ti jedan veliki 'dalmatinski' pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  37. DRAGA EDA, EVO MENE NA TVOM BLOGU NE DA SAM UŽIVALA U OPISU IZRADE , FINALNOM PROIZVODU - ZAISTA IZGLEDA KAO PRAVA UMJETNINA-VEĆ I U TVOM VEDROM DUHU KOJI PROŽIMA TEKST POSA

    OdgovoriIzbriši
  38. Your pictures are wonderful!
    www.designedby.name

    OdgovoriIzbriši
  39. Divan blog i jos divnije slike!
    Hvala na pracnju!
    Uzvracam!
    Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  40. Maravillosas creaciones.
    Felicidades.
    un abrazo
    Rosiña

    OdgovoriIzbriši
  41. draga slike su ti prepredivne,lijepo od tebe sto nas se spominjes,ali i pored te male nesigurnosti tebi sve ispadne majstorski..bravoooooooo!!!pusaaaaa!!!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...