nedjelja, 15. siječnja 2012.

Posuda za cvijeće....

.
Ajoj, kolika pauza na mome blogu... gledam po datumima postova i definitivno nikada nisam napravila ovoliki razmak između dva javljanja:((

Preživjela sam i božićno-novogodišnja ludovanja... zamjenu dana za noć... duplu dozu antibiotika... donijela krupne novogodišnje odluke koje će mi obilježiti sljedećih nekoliko mjeseci... trenutno sam zaista u fazi kao da me netko stavio u centrifugu na 1000 okretaja... ali, da se razumijemo, osmijeh mi je i dalje na licu, adrenalin u žilama kao da sam na dopingu i polako ali sigurno stavljam stvari na svoje mjesto..


Virim po blogovima i uživam gledajući velika i mala srca u svim varijantama i izvedbama... U ovoj staklenoj posudi stajala je prošlogodišnja Valentino-orhideja. Zanimljivog oblika ali nekako mi ovaj rub nije "sjeo"... pa je čučala u ormaru sve dok mi nije zatrebala posuda za lukovicu zumbula.

Utrošen materijal: ivory (za podlogu) i bakrena akrilna boja (za čipku i detalje)... komadić stare zavjese za srca akrilom obojan u bakrenu nijansu... komadić čipke obojan u bakrenu nijansu... komadić bijelog konopa i malo srce od das mase...


Nakon nanošenja podloge, šablone i lijepljenja mrežastih srca, ideja je bila zagrabiti u bitumen... kojega nije bilo!! U stvari, stari se potrošio, a ja i ovaj novi nikako se ne ljubimo... nekako mi daje presvijetle tonove, nije čak ni dovoljno smrdljiv i ljepljiv:((



Rješenje: spužvicu na kojoj se nalaze ostaci bakrene boje kojom je premazana čipka, sasvim lagano samjpokvasila vodom, ocijedila i nastavila raditi kao da je u pitanju bitumen... ovaj put je nijansa točno onakva kakvu sam trebala:))



Valoviti rub sakriven je čipkom... oko ruba posude omotana je traka sa srcem od das-mase... i da, točkice napravljene uz pomoć drvenog štapića...


Još samo da iz ove lukovice provire bijeli cvjetići zumbula...



Pozdrav svima,


Broj komentara: 45:

  1. Odlicno si uredila posudu. imam jednu takvu s valovitim rubom. super si ga sakrila.
    jos da napises do koje dubine je voda u posudi i kako taj zumbul raste???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goge, ovo su gotove lukovice koje se prodaju u malim kockastim posudicama... veličina upravo odgovara mojoj staklenci... i da, lukovice su u zemlji:))

      Izbriši
  2. Ajmeeeeeeeeeee, ovo mora da je telepatija. Ja sam danas ujutro završila svoju cvjetnu kutiju i posadila lukovice zumbula. Isto tako, ne-bloganje koje je trajalo tjednima kanila sam prekinuti postom o cvjetnoj posudi i zumbulima :)))

    Mora da je nešto u zraku!

    Posuda je prelijepa čuvarica nježne lukovice ... sada samo treba čekati predivan miris cvata.

    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasna je teglica, tako romantična i precizno napravljena, svaki detalj na svome mjestu..

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasna vaza. Sviđa mi se kako si iskoristila zavjese za šablonu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj kako je lijepo i romantično :) Super si preuredila posudicu!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Lipo, romantično ;) odlična ideja da iskoristiš zavjesu kao šablonu....jednom sam i ja to pokušala ali mi se rezultat nije svidio.....i već sam se pitala šta je s tobom, fala Bogu ok si :)pozdrav valliSa

    OdgovoriIzbriši
  7. Ideja sa lukovicom ti je super a teglica je stvarno prekrasna, sve pohvale krasno si je ušminkala!

    Pusa i lijep pozdrav. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ajme, ova posuda ja predivna. .tako posebna, romantična. .

    OdgovoriIzbriši
  9. hahahaha, vidim da smo svi u zumbulima i drugim lukovicama, ja sam u hodniku napravila pravi malo rasadnik, no posude u kojima su mi lukovice su, lago rečeno, bijedne. moram i ja u akciju usavršavanja posuda! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Sve se lijepo uklopilo - i srca, i šablonice, i tačkice :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Realmente bonito amiga!!! espero que con el paso de los días te vayas encontrando mejor.
    Besos desde España!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga, najbitniji je osmijeh na licu:-)
    Sve si savrseno ukomponirala, boje, cipka, traka, tockice, imas predivnu romanticno-elegantnu posudu:-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja ko lipo si uredila posudicu, baš romantično!!

    OdgovoriIzbriši
  14. baš to...osmijeh i ništa više. tko još ima vremena na bacanje na totalno nepotrebne i nevažne ljutnje i žaljenja. okrenit se prema sutra i to je to. recept za sve. nisam neki tip od cvijeća, tako da ne znam šta da ti kažem na to, ali posuda je fantastična. pozdrav od ljubiteljice bitumena.

    OdgovoriIzbriši
  15. Bonne idée pour un résultat superbe !
    Anna

    OdgovoriIzbriši
  16. divna je posuda,a lepota kreativnosti jeste u tim "promenama u hodu":)
    Nadam se da cemo se svi uskoro vratiti u redovan ritam blogovanja,ja jos uvek odlazem sve poslove,uzivam u lenjosti januara!

    OdgovoriIzbriši
  17. I još samo da provire cvjetići tvog omiljenog cvijeta pa da užitak bude potpuni :)))
    Za tebe nema prepreka kad nešto zamisliš to i ostvariš, pa si se tako odlično snašla i bez bitumena i dobila željeni efekat!
    Isto takvu vazicu imam i ja, ali nikako da dođe na red...tvoj recept je super, ali on je rezultat tvoje domišljatosti i maštovitosti, a moja bi na kraju izgledala sasvim drugačije kolko god se trudila da je napravim upravo ovako :)))
    Klap klap Eda!!!

    OdgovoriIzbriši
  18. Prekrasno! Dobrih ideja nikad na odmet,

    OdgovoriIzbriši
  19. Baš dobro da si se vratila...napokon!!!!

    Vaza je totalno ti,usudila bih se reći,a kad zumbul procvijeta pokazat će svu raskoš!!!!

    OdgovoriIzbriši
  20. Fina teglica,fina svi se nešto dali u posao s tim teglicama za cvijeće vara nas ova zima što nije zima.Ova tvoja mi se sviđa je izgleda starinski,romantično a meni je to super...

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja zaista zanemeh zadivljena...i šta, šta sada da ti pišem, sve znaš, savršena je, lepa, elegantna, ne mora ni zumbul da procveta.

    OdgovoriIzbriši
  22. Čitam i divim se. Predivna ti je teglica, držim fige da cvijetić što prije izbije. A i jako si nam nedostajala. Pusa :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Divna posuda,jako si ju lijepo uredila,cvijetić će u njoj biti kao šlag na torti,lijep ti pozdrav draga Eda!

    OdgovoriIzbriši
  24. Draga Eda,posuda je predivna,baš onako u tvom stilu,al ova zadnja fotka me oduševila...kao da je iz nekog časopisa ...shabby chic :) pusa

    OdgovoriIzbriši
  25. jako lijepo, idu ti uljepšavanja od ruke! pozdrav, ivana

    OdgovoriIzbriši
  26. Ah, baš jedna lijepa i romatična ideja. Teglicu si uredila savršeno-prekrasna je!

    OdgovoriIzbriši
  27. Eeee...draga moja , ovo je posa!!!!!
    Teglica ti je "svjetska" svaka čast!!
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  28. Iiiiii, pa ti se za prolece pripremas, a kod mene jos ni sneg nije pao! Vaza je fantasticna, ni nalik sebi na pocetku posta!

    OdgovoriIzbriši
  29. Svaki tvoj tutorijal i post me samo ostavi otvorenih ustiju. Odusevi me i interesantno, ali ni pola ne shvatim bas zaista kako se to radi, ali iako je tako ja kao da sam sve shvatila. Dozivljavam to sve kao veliko svetsko umece koje je nastalo iz neke nase radionice sa najvecom vrednoscu, jer zaista ima veliki vrednost to kako ti iskombinujes, stvaras..... jednostavno je posebno i jedinstveno i zato obozama te tvoje posebne radove. Hvala ti i glavu gore, sve se moze sta se hoce, zato zaboravi antibiotike, bilo, proslo i zaboravno je 100%, a ti toliko vredis, da je to samo jedna tackica, koja gubi vrednost u odnosu na tvoje umece i tebe licno i izgubila je vec vrednost u odnosu na tvoje savrseno zdravlje!
    Lep dan duso!

    OdgovoriIzbriši
  30. Mozda bude hteo ovaj komentra, posto su predhodni nestali.... savrseno je ovo..ali predhodni komentaari su bili mnogo lepse napisani.. blogeru, blogeru... hm... hajde molim te!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, Pipi, vidiš da prolaze komentari!!! Hvala ti na lijepim riječima:)))

      Izbriši
  31. Thanks for visit my blogg. I really like yours:)
    love from Annika

    OdgovoriIzbriši
  32. Odlično izgleda, nikad ne bih pogodila kako posudica izgleda u originalu!

    OdgovoriIzbriši
  33. Hvala ti, draga Eda, na optimizmu i podršci. Iako zakleti optimist kada su život i drugi u pitanju, u mom slučaju koketiram s pesimizmom. treba mi netko da me spraši/korigira :)))

    OdgovoriIzbriši
  34. Prelijepo je, na prvi pogled sam mislila da je keramička teglica, nikada ne bih pogodila da se radi o staklu.

    OdgovoriIzbriši
  35. Izvini što pitam, prvi put gledam tvoj blog, je li ti nekad ispuca das-masa kad je lepiš na neku podlogu? Meni se to dešava kad je na nekakvom kalupu - primer - na teglici, na vazi i sl... Kako uspevaš da ti ne ispuca?

    OdgovoriIzbriši
  36. Predivni su ti radovi, jako mi se svidjaju. Obožavam das-masu, ali je redje koristim jer je nisam dovoljno dobro savladala. Najviše me fascinira kako sklapaš oblike i boje, stvarno imaš "oko" za to. No, ako ti nije teško da mi kažeš - kako to da tebi ne ispuca das-masa kad je nalepiš na teglu... Meni pri sušenju ispuca, ukoliko je lepljena na neki predmet. Ovako sama - ne, sve ok, ali čim je preko nekog kalupa - puca... Imaš neki savet?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Jasminka, na lijepom komentaru:)
      Ova posuda nije obložena das masom, samo su ukrasi od das... ali ako oblažeš vlažnu das masu na suhu podlogu, das masa će popucati jer prilikom sušenja se skuplja, iz nje izlazi vlaga i ona se skuplja. Pokušaj oblagati komadić po komadić, dakle ne jedan veliki komad odjednom nego male komadiće jedan preko drugog, ako možeš shvatiti što želim reći... zatim suši postepeno, predmet pokrivaj sa plastičnom vrećicom tako da se ne suši naglo na zraku. Tako obično radim kad koristim glinu, ona pogotovo puca ako se naglo suši... inače je najsigurnije da detalje od das mase potpuno osušiš i ljepilom pričvrstiš za podlogu kad je sasvim suho.

      Izbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...