četvrtak, 7. veljače 2013.

Makeover namještaja na brzinu...


 
U prošlom postu pokazala sam bijelu vitrinu koja me stajala i vremena i živaca i zbilja je trebalo strpljenja da sve ispadne onako kako sam zamislila... A nakon vitrine trebalo je preurediti sanduk, pa zidni ormar, noćne ormariće... vjerojatno bih do sljedećeg Božića bila gotova da sam nastavila onom dinamikom!

U spavaćoj sobi makeover namještaja diktirao je motiv laminata... sivo-bijeli, sa diskretnim slovima (nazivi toskanskih, španjolskih i provansalskih vina). Osim sivih i bijelih nijansi, u sobu se "ugurala" i bež i sasvim malo crne...



Možda je nekome poznata ova Lidlova komoda... u stvarnosti drvo uopće nije bijelo, nego sasvim svijetla nijansa jasena na kojem se naziru godovi. U prvoj varijanti planirala sam ju urediti za seosku vikendicu. Na kraju je postala dodatak spavaćoj sobi...


Drvo je premazano tankim slojem bijele akrilne boje, tako da se i dalje nazire struktura drva... s prednje strane diskretne trake u cracle tehnici... na bočne stranice uz pomoć "memories" šablone nanosila sam različitu nijansu sive...
 

Kutak spavaće sobe sa sandukom za uspomene...





S obzirom da je soba smještena u potkrovlju koji u jednom dijelu doseže visinu od četiri metra, u prostor sam mogla ugurati jedan jako visoki ormar iz hodnika starog stana... Prednje vratnice su bile zadovoljavajuće nijanse, trebalo je samo tamno smeđe bočne stranice premazati bijelom bojom. Koristila sam Caparol temeljnu bijelu kao podlogu i Caparol saten bijelu kao gornji sloj... Ovdje je korištena  "vintage" šablonica...




Na dijelove ormara na kojem su bili vidljivi tragovi pritezanja i učvršćivanja starog ormara, zalijepljeni su ostaci laminata... Bočna stranica ormara dobila je i pomoćne vješalice za odjeću...


Ukupno potrošeno vrijeme - dva sata u dva dana. Prvi dan za bojanje i sušenje svih podloga, drugi dan za igranje sa šablonom i ove sitne muške radove...Prava milina u odnosu na dugotrajno brušenje!


Hvala vam svima što me pratite i komentirate čak i kad nestanem iz blogosvijeta u nepoznatom pravcu, kad sam lijena napraviti novi post ili me uhvati kriza pa mi se ne sviđa ni moj "spalatinArt"... ovaj put sam odmah pripremila još jedan post, hehe, za slučaj da u međuvremenu negdje "otplovim". Ali, neka malo sačeka:)


 Eda




Broj komentara: 39:

  1. Wow!!!!
    Preko..divno!!!Sve ti je oprošteno...

    OdgovoriIzbriši
  2. Spavanje u sobi koja čuva uspomene biće bajkovito...Sviđa mi se baš ta tvoja bela romantika izpečatirana tamnijim detaljima..

    OdgovoriIzbriši
  3. bravo, eda, mene si oduševila skroz!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sad je sigurno još veća milina boraviti u ovako lepoj sobi!
    A tek što mi se dopada ovo što je na podu,znam šta je!:)
    I delići uspomena koji se samo naziru:)
    I oprošteno ti je zbog "krize".:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Laminat je baš fora, nisam još takav vidjela, a i brzinski makeover namještaja je odličan!

    OdgovoriIzbriši
  6. pa ne znam kako si to uspila u 2 sata u 2 dana.... ali bravo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha, ja sam valjala valjkom i tupkala po šablonama, muž je radija onaj dosadiji dio bušenja i zavidavanja:)

      Izbriši
  7. Svaka cast Eda, puno truda, kreativnosti i maste, a konacni rezultat je elegantan i predivan namjestaj:-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni se sve jako dopada, a kad to kažem, mislim na veći deo tvojih radova koji sam danas pogledala. Maštovito, romantično, shabby i sve sa minimumom troškova a veoma efektno. Jako kreativno i slatko!!!
    Srdačan pozdrav,
    Vesna

    OdgovoriIzbriši
  9. Prekrasno, svaki pit jedva docekam tvoj movi post

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako je kod tebe sve divno ! Svaka ti čast i na idejama i na trudu. Svakim potezom, svakim se detaljem vidi koliko u svemu uživaš. I, slobodno ti "otplovi" ... znamo da češ se vratiti s nekim novim radom koji oduzima dah.
    Lijep pozdrav :-)
    Sandra

    OdgovoriIzbriši
  11. Ispalo je divno... u tvom prepoznatljivom stilu :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Totalno si me inspirirala sa ovom škrinjom, imam jednu sličnu (zelene boje iz moje boja faze) i već neko vrijeme razmišljam kako bi je prefarbala... Obožavam ovakve diskretne ukrase s riječima, stvarno predivno! Sve mi se sviđa, i ormar i pomoćna vješalica i kako ste prekrili laminatom rupe i ovi kušini na škrinji, sve se je super uklopilo u savršenu, nježno romantičnu cjelinu...i to samo za dva sata! Odlično:))
    P.S. Meni se sviđa tvoj "spalatinaArt"

    OdgovoriIzbriši
  13. Jako mi se sviđa kako si preuredila sve stvari i savršeno si ih uklopila.

    OdgovoriIzbriši
  14. Eda, tebe bi moja mama obožavala! Ja te već obožavam ;-) Sjajno, pogodiš pravu mjeru, način, trend i sve to sama napraviš! Pa koliko treba neka treba, ni Rim nije izgređan u jednom danu ;-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, hvala ti na ovako lijepom komentaru:) Usput, sve ovo što sam pokazala nalazi se u spavaćoj sobi MOJE MAME:)

      Izbriši
    2. Najbolji komentar...upravo onakav kakav bi i ja natipkala :)
      Ona je kraljica stila sa mjerom...ima znanje, spretnost i pravu mjeru i sve napravi sama u dva dana po dva sata...oke...uz malu pomoć muških ruku!
      Bravo Eda!

      Izbriši
    3. Administrator je uklonio komentar.

      Izbriši
    4. Ajoj, što me žena nahvalila... već se vidim kako joj zauzvrat moram jednom brusiti stari namještaj...

      Izbriši
  15. Na brzinu? Šališ se? Fantastično je. I znaš šta još? Imamo isti laminat!
    Doduše, nama je u braon nijansama sa crnim natpisima. Zbog njega sam prešla pola Srbije da bih ga našla, jer je moje dete htelo TAKAV, i ništa drugo nije dolazilo u obzir! Na kraju sam ga našla u radnji "iza ćoška" što se kaže. Kakva sreća, inače bi bila u stanju da čeka godinama dok ne nađe ono šta hoće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam točno na koji misliš, i meni je taj bio prvi izbor dok nisam vidjela bijeli... i nisam se pokajala:) I potpuno razumijem tvoju kćerku, vidim da imamo neku zajedničku crtu:)

      Izbriši
  16. Ne znam šta od svega izdvojiti. Jako mi se sviđa tvoj način "obrađivanja" namještaja. A ona mašina iz 1964.je samo ukras ili još radi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šivaća mašina je davno išla u zasluženu mirovinu... postolje je obrađeno i danas služi kao radni stol... o tome u nekom drugom postu:)

      Izbriši
  17. Baš su mi nedostajali tvoji radovi! Lutaj slobodno ali se vrati... (možeš dolutati i do Osijeka, nismo baš tako daleko)....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, baš smo blizu... da znaš da nikada nisam bila u Osijeku i baš bih voljela jednoga dana zalutati u tom pravcu:))

      Izbriši
  18. Zalutaš li ,znaš gdje ćeš me naći!!! Možemo se sve naći na kavici i kobasici:) Ah, javljam se zbog makeovera..Što god da ti sada kažem , cure su već rekle!!! Divota jednostavnosti! Iskreno rečeno, nisam znala da postoji laminat s natpisima, mi smo svoj stavljali prije sto godina ,još ga kod nas mislim nije ni bilo..Čak mislim da smo išli u Mađarsku po njega.....Stoga, moj novi će sigurno biti ispisan ili iscrtan nekim motivom...Odlična fora!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na kavici i kobasici, haha koja kombinacija:))

      Izbriši
  19. na brzinu...nije moguće :)
    Ovde je trebalo i truda i umeća, sve je fenomenalno!

    OdgovoriIzbriši
  20. Elegantno, diskretne boje, odličan odabir šablona, ustvari divno kao i uvijek :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Hola Eda, muy bonita ambientación el estilo es preciosos.

    Cariños
    Cecilia

    OdgovoriIzbriši
  22. Una maravilla de trabajos, me encantan.
    Besos desde España

    OdgovoriIzbriši
  23. Cuánta creatividad Eda! Muy lindo todo!!!
    Besos,
    Sandra

    OdgovoriIzbriši
  24. Ja sada nisam riječita kao cure prije mene,ali jednako kao i one,oduševljena sam lipotom tvoje jednostavnsti!

    OdgovoriIzbriši
  25. super je komodica! mi smo isto uredili potkrovlje za spavaću ali smo morali uzimati namještaj po mjeri , jer nikako nismo mogli iskombinirati

    OdgovoriIzbriši
  26. Stvarno super jednostavno, a opet tako genijalno izgleda, slikice su super. dvoboj

    OdgovoriIzbriši
  27. Preedobro izgleda ovaj sanduk! Super ideja! Obožavam raditi makeover starog drvenog namještaja.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...